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ラム肉 LAMB

ラム肉のグリル

ゴマとオレンジでマリネ~

ラムすね肉のじっくり煮

ラムもも肉のロースト グレモラータ

メープルシロップ MAPLE SYRUP

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材料

  1. スイカ80g
  2. フェタチーズ200g
  3. レタス 300g
  4. ロメインレタス 75g
  5. クレソンまたはルッコラ 75g
  6. フレッシュミント 35g
  7. 少量のワケギ
  8. パンプキンシード 大さじ4杯
  9. メープルシロップビネグレット(※)大さじ4杯
  10. 少量の塩

 

 

 

 

 

作り方

材料をお皿に盛り付け、別で作ったメープルシロップビネグレットをかけて出来上がりです

※メープルシロップビネグレットの作り方

  1. リンゴ酢 大さじ2
  2. 塩 大さじ1
  3. メープルシロップ 大さじ1(29 アンバー)
  4. ディジョンマスタード 大さじ1杯
  5. サラダオイル 150ml(オリーブオイル キャノーラ油 もしくは ひまわり油でも可)
  6. ボールに1~4を入れて泡だて器で混ぜ、最後にゆっくり混ぜながらサラダオイルを入れて出来上がり
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材料 スープ

  1. スカッシュ2カップ(クルミもしくはカボチャ)
  2. 玉ねぎ 2個 チ
  3. キンブイヨン 4カップ
  4. バージンオリーブオイル 大さじ3杯
  5. メープルシロップ(29 ベリーダーク)大さじ1杯
  6. リンゴ酢 大さじ1杯
  7. 塩と少量のタバスコ
  8. ライトホイップクリーム 125ml(1/2カップ)

材料 トッピング

  1. チャイブ   適量
  2. アヒルのコンフィ(市販の物でOK)適量
  3. メープルシロップ(29 ベリーダーク)大さじ1杯

ポタージュの作り方

  1. オーブンを220℃に予熱しておく
  2. 天パンに種を取り除いて半分に切ったスカッシュと半分に切った玉ねぎを置き
  3. 少量のオリーブオイルを塗り40分焼く(もしくはスカッシュにフォークが簡単にさせる状態まで焼く)
  4. 15分冷ましてスカッシュと玉ねぎをミキサーにかけます
  5. この時メープルシロップ、リンゴ酢、塩、数滴のタバスコ、チキンブイヨンやオリーブオイルも加えて、滑らかになるまでミキサーにかけます
  6. 片手鍋に入れ、沸騰するまで丁寧に手を加えながら加熱し、ライトホイップクリームを加えて完成です

トッピング

  1. チャイブ、細かく刻んだコンフィ、メープルシロップを混ぜます
  2. 温かいスープに大さじ1杯程度の1飾り付け出来上がりです
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材料

  1. ライムギ小麦粉 1/2カップ
  2. 全粒小麦 3/4カップ
  3. ベーキングパウダー 小さじ1/2
  4. 塩 小さじ1
  5. 重曹 小さじ1/2
  6. バターミルク 1カップ
  7. メープルシロップ(29 ダーク) 1/2カップ
  8. ジンジャースパイス 小さじ1/2 (お好みで)

焼き型用

バター 大さじ1
全粒小麦 小さじ1

 

 

 

作り方

  1. オーブンを90℃に予熱してください
  2. ボールにライ麦、小麦、ベーキングパウダーと重曹を入れ混ぜます
  3. バターミルクとメープルシロップも加えしっかりと混ぜ合わせます※他のパンレシピと違って練らずにペースト状になります
  4. ペーストをバターを塗り粉を振った型に注ぎ
  5. アルミホイルを被せて6~7時間オーブンで焼きます
  6. 冷ましたら型から抜き出来上がりです

バターと一緒でも、冷たいチーズやグラバラックスと一緒でも美味しく召し上がれます

夜焼いておけば、朝食にピッタリです。

仔牛肉 VEAL

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Delight a tasty veal square with your family. Can also be sliced into chops.

Ingredients

  • 1 Quebec Milk-Fed Veal rib roast (6 ribs)
  • Salt and pepper to taste
  • Butter in sufficient quantity
  • 1 sliced onion
  • 250 ml (1 cup) mirepoix (carrots, celery and onions)
  • 500 ml (2 cups) apple wort
  • 100 g (1/3 cup) butter
  • 100 g (1/3 cup) white sugar
  • 2 baking apples peeled, cored and cut in 6 pieces
  • 500 ml (2 cups) demi-glace sauce
  • 45 ml (3 tbsp) white roux, if necessary

Preparation

  1. Trim and season milk-fed veal roast.
  2. In a frying pan, melt butter and brown milk-fed veal rib roast. Remove from frying pan, place on a dripping pan on a layer of onions and cook in oven at 325°F (160°C) until inside temperature reaches 150°F (66°C).
  3. Meanwhile, in the same frying pan, lightly brown the mirepoix and deglaze with apple wort.
  4. Simmer for 5 minutes, strain through a cheese cloth and continue to reduce until sauce is like clear syrup. Set aside.
  5. In another frying pan, at medium-high heat, slightly caramelize apple pieces in butter and sugar for approximately 2 minutes (apple pieces should remain slightly firm).
  6. Deglaze frying pan with syrup, add demi-glace sauce and simmer until desired consistency (if necessary, make sauce thicker with white roux).
  7. Remove meat from oven and let stand for 15 minutes.
  8. Adjust sauce seasoning, slice milk-fed veal roast in between the ribs and serve with a mix of wild rice and apple pieces to decorate
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A delicious veal roast for the Holiday season, just for you, Yum!

Ingredients

  • 1 kg de roast shoulder veal
  • 1 onion
  • 1 cup of veal stock or water
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 bay leaf
  • 1 onion soup sachet

Preparation

  1. For the roast veal to be both soft and golden, start by heating the olive oil in a casserole or pot, then put it in the meat; brown on all sides and set aside on a plate. Peel the onion, cut in quarter, then make them return 2 to 2 minutes in the casserole.
  2. Put the roast over the aromatic garnish, wet with water and onion soup, then sprinkle the meat with the juice, salt, pepper, and add the bay leaf.
  3. You just have to cover the casserole and let the roast roast, or more precisely simmer for about 3 hours at 325F. To check that your veal is tender enough, prick it with a fork or a knife blade: it should not come out of pink juice anymore.
  4. Let the meat rest for a few minutes before serving, then arrange a nice slice or two per plate.
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Satiating and delicious, rich in ingredients, made with veal meatballs and vegetables, this soup is considered to be a full course meal that will not leave you indifferent to Italian cuisine. Let you carry and enjoy this everlasting classic meal!

Ingredients

  • 450 g (1 lb.) Montpak International fully cooked meatballs* (approximately 10-12 units)
  • 15 ml (1 tbsp.) olive oil
  • 1 onion, chopped finely
  • 1 L (4 cups) beef stock or veal stock
  • 30 ml (2 tbsp.) tomato paste
  • 1 can (796 ml / 28 oz.) diced Italian tomatoes, with juice
  • 1 potato, diced
  • 3 carrots, diced
  • 2 bay leaves
  • 10 ml (2 tsp.) dried parsley
  • Salt and pepper to taste
  • 180 ml (3/4 cup) pasta shells (optional)
  • 250 ml (1 cup) broccoli florets
  • Grated friulano or cheddar for garnish
  • Pesto for garnish
* Thaw meatballs under refrigerated conditions and prepare according to recipe.

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VealMeatballs

Preparation

  1. In a large saucepan, heat the oil over medium-high heat. Brown meatballs for 1-2 minutes until nicely browned on all sides. Add onion, beef stock or veal stock, tomato paste, diced tomatoes with juice, diced potatoes and carrots, bay leaves and parsley. Season with salt and pepper to taste.
  2. Bring to a boil. Reduce heat to low and simmer for 20 minutes. Add pasta (optional) and continue cooking for 15 minutes. Add broccoli and cook another 5 to 10 minutes or until all vegetables are tender.
  3. Pour into soup bowls and garnish with grated cheese and a spoonful of pesto. Serve with multigrain bread.